Toestelfinale RWS B

TOESTELFINALES HOOGEVEEN

In de eerste wedstrijd mochten Amber, Ilona (jeugd G), Deirdre en Jasmijn (senior E) turnen.

Ilona en Amber begonnen op vloer en lieten hier een nette oefening zien. Helaas vielen de cijfers wat tegen en eindigden ze op een 9e en 10e plaats. Ook Jasmijn mocht turnen op vloer en liet een erg mooie en nette oefening zien en eindigde hiermee op een 3e plaats!
Op sprong was Ilona de enige turnster van Kwiek die zich geplaats had. Ilona liet hier haar 2 beste sprongen zien van het seizoen. Helaas door een misverstand kreeg ze niet de D-score die ze verdiende en eindigde hierdoor op een 12e plaats .
Deirdre liet zoals altijd een goede brugoefening zien en werd ruim 1e op dit toestel! Jasmijn liet een mooie oefening zien met doorturnen en eindigde net naast het podium. Amber en Ilona moesten helaas een val incasseren waardoor een medaille er niet meer inzat.
Op het laatste toestel balk mochten ook alle turnsters hun oefening laten zien. Deirdre en Jasmijn lieten een mooie, stabiele oefening zien zonder grote fouten. Deirdre eindigde hier weer als 1e! Jasmijn eindigde net naast het podium.
Ilona en Amber hadden een aantal grote wiebels waardoor de kans op een medaille erg klein werd.

In de tweede wedstrijd mochten Noralinde, Malou (niveau 5) en Ilse (junior E) turnen.
Voor Malou en Noralinde was dit een meerkamp. Malou turnde een goede wedstrijd zonder grote fouten, alleen de balk moest ze 1 keer verlaten. Hierdoor werd de kans op een medaille klein. Noralinde begon erg goed op vloer. Helaas had ze op de andere 3 toestellen niet haar dag en moest 3 vallen incasseren. Malou eindigde op een 6e plaats en Noralinde op een 12e plaats.
Ilse had zich geplaatst voor brug en balk. Ilse begon op balk waar ze een prima oefening turnde met helaas 1 val. Het cijfer viel tegen, omdat er 2 onderdelen niet geteld werden. Op brug turnde Ilse een goede oefening met doorturnen!

Helaas was het voor sommige turnsters niet de wedstrijd waarop ze gehoopt hadden. Maar ondanks de teleurstellingen zijn er ook successen behaald en zijn we erg trots op alle turnsters die er toch (na 2,5 jaar geen wedstrijden) een mooi wedstrijdseizoen van hebben gemaakt!