Halve finale NK teams D 7 april Vianen

Op 7 april was het dan eindelijk zover! De 1/2 finale NK teams! De meiden hadden er erg veel zin in en we waren goed voorbereid. We wisten dat het niveau erg hoog zou liggen dus ons doel was vooral genieten van de wedstrijd.

Ze startten de wedstrijd op het toestel balk. Jasmijn begon met een hele mooie stabiele oefening! Daarna was Ilse, die liet ook een goede oefening zien met een nettere boogje. Helaas wel een voor Ilse ongebruikelijke val met pirouette. Deirdre begon balk met wat extra zenuwen. Ze liet een erg mooie oefening zien! Helaas had Deirdre ook een val met handstanddoorrol. Haar D-score was lager dan verwacht. Daardoor was het cijfer ook wat lager.

Daarna gingen we door naar vloer. Amber begon, ze was wat zenuwachtig voor haar halve schroef. Deze ging turnde ze erg netjes met zelfs een beetje teveel vaart. Dit leverde haar een mooie 11.0 op. Daarna was het de beurt aan Jasmijn. Ze liet een mooie oefening zien, maar helaas haar pirouette niet geteld. Als laatste was het de beurt aan Tamara. Ze liet een mooie oefeningen zien met een overslag salto bijna tot stand. Helaas haar wisselspagaat 1/2 draai niet geteld waardoor de D-score 0.7 lager werd. Ondanks dat kreeg ze toch nog een 10.767.

Na vloer was er een ronde rust waarin de meiden gingen afkoelen van de warme sporthal en turnpakjes kijken.

Na de ronde rust was sprong aan de beurt. Alle meiden lieten mooie sprongen zien. Dit werd beloond met mooie cijfers!

Als laatste toestel was brug. Ilse begon met als doel doorturnen aan hoog. Dit lukte alleen vergat ze hierbij af te hoeken waardoor ze de lage ligger raakte. Daarna was Deirdre aan de beurt. Ze liet een van haar beste oefeningen in dit niveau met een opzwaai ruim boven horizontaal! Helaas werd dit door de jury anders gezien. Als laatste was Tamara nog aan de beurt. Ze liet een hele nette oefening zien wat beloond werd met een 10.80!

Het niveau lag er hoog en er werden door andere teams ook weinig foutjes gemaakt, ze zijn uiteindelijk op een 9e plaats geƫindigd.

De meiden kijken terug op een gezellige wedstrijd als afsluiting van het teamseizoen samen met Amber van @fcmeppel_selectie