3e Teamkwalificatie supplement D 20 januari Heerenveen

Op zaterdag 20 januari mocht team D weer in actie komen tijdens de laatste districtswedstrijd in Heerenveen.

Dit keer helaas geen optimale voorbereiding door blessures en ziekte.

 

De meiden begonnen de wedstrijd vandaag op balk.  Jasmijn begon op balk en liet een mooie en stabiele oefening zien. Helaas had ze 1 val bij haar pirouette. Daarna was het de beurt aan Deirdre, ze was heel erg zenuwachtig, maar liet een oefening zien zonder vallen! Tamara was afgelopen week nog flink ziek geweest. Ondanks dat liet ze een stabiele oefening zien. Helaas had ze 1 val bij de radslag.

 

Nadat we een val op balk mee hadden genomen waren de meiden vastbesloten mooie vloeroefeningen te laten zien. Amber beet het spits af en deed dit erg netjes. Ze had iets teveel vaart na haar 1e serie, maar haar laatste serie was mooi tot stand. Daarna was Jasmijn aan de beurt. Haar eerste serie ging in de aanloop niet goed waardoor ze weigerde. Dus snel denken en puzzelen waardoor ze deze serie opnieuw kon doen. Erg knap! Als laatste turnster moest Tamara turnen op vloer. Doordat ze nog weinig energie had koos ze ervoor een iets minder moeilijke oefening te turnen. Deze turnde ze netjes.

 

Toen door naar sprong waar Ilse het spits af mocht bijten en deed dit met een erg nette overslag! Amber had veel last van haar blessure na haar vloeroefening, maar ze wilde toch graag springen. Met maar 1 inturnbeurt, liet ze toch een goede sprong wat haar het hoogste cijfer van het team opleverde! Jasmijn sloot af op sprong met een mooie overslag 1/2 draai.

 

Als laatste onderdeel was brug aan de beurt. Ilse begon op dit toestel. Ze liet een nette oefening zien, waarbij het haar lukte om door te turnen aan laag! Dit leverde dan ook een mooi cijfer op. Daarna was Deirdre aan de beurt. Ze turnde alles door en ook haar opzwaai was ruim boven horizontaal. Dit leverde dan ook een mooie 10.7 op! Als laatste was Tamara aan de beurt. Zij turnde één van haar beste oefeningen ooit! Dit werd beloond met 11.3 waarmee ze ook de 1e plaats behaalde op dit toestel!

Uiteindelijk is het team ondanks alle tegenslagen op een zeer verdiende 2e plaats geëindigd!

 

Aan het einde van de dag bleek dat het team zich geplaatst heeft voor de ½ finale van het NK!!

Deze zal plaatsvinden op 6 of 7 april in Vianen.