3e RWS B wedstrijd 6 april Slagharen

Op 6 april was het alweer tijd voor de laatste RWS-B wedstrijd in Slagharen!

In wedstrijd 1 mochten Malou en Noralinde (jeugd F) turnen. Voor Noralinde was dit door een zware polsblessure haar allereerste wedstrijd in de bovenbouw. Hierdoor kon ze ook alleen deelnemen op balk en vloer met aangepast turnen.

Malou begon op sprong waar ze een prima overslag liet zien. Daarna door naar brug waar het door een stop wat minder ging dan de vorige keer, maar ondanks dat werd Malou nog netje 2e op dit toestel!

Op balk was het dan eindelijk de beurt aan Noralinde. Ze liet een erg stabiele oefening zien met zelfs een radslag op 1 arm! Dit werd beloond met een 11.25 en een 1e plaats op dit toestel!

Malou turnde wat voorzichtig op balk, maar liet toch een nette oefening zien zonder vallen en werd met een 10.85 achter Noralinde 2e op dit toestel.

Op vloer turnde Noralinde een prima oefening en turnde voor het eerst een salto voorover. Helaas wel een val hiermee en vergat hierdoor uit te strekken wat 0.3 extra aftrek opleverde.

Malou turnde zoals altijd weer netjes. Het niveau lag bij de andere turnsters dit keer wat hoger, maar ondanks dat werd ze nog netjes 5e op dit toestel.

Malou was bij de vorige twee wedstrijden met een ruime voorsprong op een 1e plaats geëindigd. Door wat foutjes deze wedstrijd dacht ze zelf dat haar dit niet nog een derde keer ging lukken.

Uiteindelijk eindigde ze toch nog op een mooie 1e plaats!

Dit keer was het team samen met FC Meppel eindelijk compleet en dit resulteerde dan ook in een mooie 1e plaats!

In de 2e wedstrijd kwamen Mackenzie, Imani, Lisa, Sanne, Joëlla en Cornelia (niveau 5) in actie.

Ze startten de wedstrijd op brug. Sanne haalde hier zelfs een 12.60! Imani turnde ook netjes en dit werd beloond met een 12.25. Mackenzie liet ook een mooie oefening zien en haalde dit keer haar ophurken. Lisa turnde een nette oefening. Joëlla haalde voor het eerst op een wedstrijd de buikdraai alleen, dit werd beloond met maar liefst 6 punten hoger dan de vorige keer! Ook Cornelia turnde nog beter dan de vorige keer!

Balk blijft altijd een spannend toestel. Helaas 5 van de 6 een val op balk. Mackenzie turnde wel een erg mooie handstand en haalde ondanks haar val nog een 2e plaats op dit toestel! Sanne turnde erg strak en netjes zonder vallen en werd 4e.

Op vloer lieten ze allemaal zien hard gewerkt te hebben aan netheid. Mackenzie liet zien dat ze nog netter kan turnen dan de vorige keer en kreeg maar liefst een 13.15 wat een 1e plaats opleverde! Ook Sanne liet een erg goede oefening zien en werd 3e. Joëlla scoorde mede door haar mooie spagaatsprong voor het eerst een 12. Cornelia liet een goede overslag met afduwen zien en Lisa en Imani turnden ook allebei een mooie oefening op muziek.

Het laatste toestel was sprong. Hier is de laatste weken hard geoefend op de landingen en dit was ook te zien aan de hoge scores die ze kregen!

Uiteindelijk zijn ze met het team op een mooie 2e plaats geëindigd met maar liefst 8 punten meer dan de nummer 3!

Sanne 3e

Mackenzie 4e

Lisa 7e

Imani 15e

Cornelia 25e

Joëlla 27e