3e landelijke kwalificatie 4 februari Zierikzee

Vandaag turnde Tamara haar laatste landelijke kwalificatie. Vorige wedstrijden was ze al 6e en 5e geworden, dus ze reed vol vertrouwen naar het verre Zierikzee.

Ze begon haar wedstrijd op vloer en turnde een goede oefening met een mooie hoge overslag-salto en arabier-streksalto 1/2 draai (10,967). Op sprong ging het een stuk beter dan vorige week, wat een hoog cijfer opleverde (11,600). Op brug liet ze ook een prima oefening zien. Ze heeft haar uitgangswaarde al met 0,6 verhoogd, echter mist ze hier nog wel wat moeilijkheid. Met een doorgeturnde oefening scoorde ze een 9,2. Als laatste toestel balk. Met inturnen voelde het al heel stabiel en dit wist Tamara door te zetten tijdens haar oefening (10,550).

Na alles geturnd te hebben stond ze hoog in het klassement, dus het was erg spannend of ze misschien op het podium zou eindigen. Het verschil tussen Tamara en de turnster boven haar was minder dan 0,1 en we kwamen erachter dat de jury een element anders had beoordeeld. Na het indienen van een protest kreeg Tamara er 0,1 bij waardoor ze in de einduitslag op de 3e plaats wist te eindigen en de bronzen medaille omgehangen kreeg.

Een heel goed resultaat waarmee Tamara zich ook heeft weten te plaatsen voor de 1/2 finale van het NK! Deze wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 17 maart in Tilburg.