Malou (jeugd F) mocht haar wedstrijd beginnen op haar favoriete toestel brug. Ze turnde een goede oefening wat een 10.85 en een 1e plaats opleverde!

Op balk heeft Malou hard getraind op de radslag omdat ze daar de vorige wedstrijd de balk mee moest verlaten. Dit keer lukte de radslag wel en ook hier wist Malou ondanks een niet geteld onderdeel en een missende eis een 1e plaats te behalen!

Ook op vloer liet ze een mooie en nette oefening zien, dit werd beloond met een 3e plaats.

Ze sloot haar wedstrijd af op het toestel sprong. Malou kan inmiddels een goede overslag springen, maar helaas lukte dit tijdens de wedstrijd nog niet helemaal.

Vanaf de eerste toestelronde stond Malou al bovenaan en deze plek heeft ze niet meer afgestaan. Ze werd met bijna 2 punten voorsprong 1e!

In het team (samen met @fcmeppel_selectie) waren er helaas wat afmeldingen, waardoor ze het met zijn drieën moesten doen. Ondanks dat eindigden ze op een mooie 2e plaats!

Voor Malou staat er nog 1 plaatsingswedstrijd op het programma over 3 weken op 6 april in Slagharen.

Maar er zijn ook goede vooruitzichten op een meerkampfinale en toestelfinales!

 

In de 2e wedstrijd was het de beurt aan Lisa, Sanne, Mackenzie, Cornelia, Imani en Joëlla (niveau 5).

Ze begonnen de wedstrijd op vloer. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan netheid en dit was op vloer zeker te zien. Cornelia haalde haar overslag tot stand, Lisa en Sanne maakten een mooie stutrol bijna tot handstand, Joëlla liet een mooie spagaatsprong zien, Imani een mooie flikflak en Mackenzie haalde met haar vloeroefening zelfs een 13.0!

Op sprong lieten ze alle 6 zien dat goed geoefend hebben op afduwen en netheid. Door wat foutjes in de landingen was dit helaas nog niet te zien in de cijfers.

Daarna was brug aan de beurt. Mackenzie beet het spits af en turnde een mooie oefening maar moest helaas de brug verlaten met ophurken. Cornelia deed voor het eerst alles alleen en dit resulteerde in maar liefst 6 punten hoger dan de vorige keer! Joëlla had nog een beetje hulp nodig met de buikdraai, maar ook zij haalde een hoger cijfer dan de vorige keer. Imani liet zien dat ze goed brug kan turnen en werd 5e. Sanne liet een mooie oefening zien en werd 2e op dit toestel. Ook Lisa turnde een mooie oefening maar mist nog wat netheid om hoog te eindigen.

Het laatste toestel was balk. Cornelia begon en liet een hele stabiele oefening zien met een radslag die er op bleef. Ook Joëlla turnde erg netjes en zonder vallen. Sanne bleef er op met koprol en werd ook op dit toestel 2e! Imani turnde netjes maar viel helaas met de koprol. Mackenzie turnde haar radslag mooi tot stand, maar sprong haar spagaatsprong zo hoog dat ze ernaast ging.

Een vergeten pirouette was een duur foutje wat ervoor zorgde dat ze in het eindklassement naar beneden zakte.

 

Met het team zijn ze uiteindelijk op een mooie 3e plaats geëindigd met maar 0.2 en 0.6 verschil van de 2e en 1e plaats!

 

Sanne 2e

Lisa 10e

Imani 12e

Mackenzie 15e

Cornelia 24e

Joëlla 29e

 

Op naar de laatste wedstrijd op 6 april in Slagharen!