2e landelijke kwalificatie 28 januari Heerenveen

Tamara turnde vandaag haar 2e landelijke plaatsingswedstrijd 3e divisie in Heerenveen. Dit keer eindelijk een wedstrijd dichtbij en dus was er ook wat publiek aanwezig. Met haar Beppe, ouders, tante en nichtje op de tribune begon ze de wedstrijd op balk.

 

Tamara turnde een nette oefening zonder val, wat resulteerde in een 10,333 (5e). Een mooie start van deze wedstrijd. Vloer en sprong verliepen ook goed. Op vloer maakte ze het in de laatste serie nog spannend maar toch wist ze boven de 11 punten te scoren. Sprong ging wat moeizaam, maar ze scoorde toch een nette 10,300.

 

Als laatste toestel moest ze naar brug. Hier had Tamara veel zin in, omdat ze een paar weken voor deze wedstrijd de losom had geleerd. Dit is een belangrijke stap voorwaarts, aangezien het een eis en extra onderdeel is, wat haar 0,7 punt in moeilijkheid oplevert. Maar de oefening wordt er ook wel langer en moeilijker van, dus spannend was het ook. Gelukkig lukte het nieuwe element en kon ze haar hele oefening door turnen, met een 9,167 (8e) als resultaat.

 

Tot haar grote verrassing eindigde ze in het eindklassement op een 5e plaats. Hiermee overtrof ze het resultaat van de vorige wedstrijd. Dit was haar hoogste klassering ooit bij een landelijke wedstrijd! Doordat Tamara zo hoog wist te eindigen heeft ze een grote stap gezet richting de 1/2 finale voor het NK.

De 3e en laatste plaatsingswedstrijd staat voor volgende week op het programma en wel in het verre Zierikzee.