2e kwalificatie junior en senior D 17 december Vries

Op zondag 17 december was het de beurt aan Ilse, Jasmijn en Deirdre om hun individuele kwalificatie te turnen. De wedstrijd was ook meteen het provinciaal kampioenschap!

Ilse turnde vandaag in de 2e wedstrijd. Ze begon op brug, tijdens het inturnen ging het erg goed! Tijdens de wedstrijd had ze helaas 1 stop na de kip aan laag. Gelukkig kon ze hierna alles wel goed doen zoals het normaal ook gaat.

Daarna ging door naar balk. Zaterdag ging haar balk niet zo goed, dus ze was vastbesloten om het deze keer beter te doen. Dat bleek ook, ze had een mooie oefening met bijna geen wiebels! Helaas is haar spagaatsprong niet geteld.

Daarna kwam vloer, hier had ze wel zin in. Ze heeft een hele mooie oefening geturnd met 2 erg nette series!

Sprong is nooit Ilse haar beste onderdeel geweest, maar vandaag ging het ineens heel goed. Dit werd beloond met een score van 11.00 punten!

Ilse is zeer tevreden over haar wedstrijd en eindigde op een 18e plaats!

In de 3e wedstrijd was het de beurt aan Jasmijn en Deirdre. Ze begonnen op balk, een onderdeel wat de afgelopen wedstrijden erg goed is gegaan bij beide meiden. Ook deze wedstrijd bleven ze staan en begonnen ze sterk op dit onderdeel. Jasmijn behaalde hier zelfs de 1e plek en Deirdre de 2e plek!

Na balk konden ze door naar vloer. Deirdre turnde een nette oefening, maar miste helaas wat moeilijkheid en een 2e serie. Ondanks dat kon ze nog een prima score neerzetten. Jasmijn had wat moeilijkheid toegevoegd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Dit leverde haar een verdiende 3e plaats op op dit toestel!

In de 3e ronde was sprong aan de beurt. Beide meiden lieten een mooie overslag zien en Jasmijn turnde nog een nette overslag 1/2 draai als 2e sprong om zich te kunnen plaatsen voor de toestelfinale.

Als laatste was brug aan de beurt. Deirdre liet wederom een erg mooie oefening zien op dit toestel, en alles werd geteld. Dit leverde haar een knappe 1e plaats op! Ook Jasmijn turnde door en haalde haar opzwaai waardoor ze de 2e plaats behaalde hier. Uiteindelijk behaalde jasmijn de 1e plaats op de meerkamp en mag ze zich Drents kampioen senior D noemen! Deirdre behaald een mooie 6e plaats. Ze mogen terugkijken op een goede wedstrijd waarbij er zelfs nog uitzicht is op plaatsing voor de toestelfinales in juni!

Op naar de laatste plaatsingswedstrijd op 20 en 21 januari in Heerenveen!