2e Teamkwalificatie supplement D 16 december Vries

Vandaag turnden Deirdre, Tamara, Jasmijn, Ilse en Amber (@fcmeppel_selectie) hun 2e plaatsingswedstrijd in Team D.

We begonnen de wedstrijd op brug. Het inturnen verliep erg goed dus de meiden hadden er vertrouwen in.

Helaas gingen de wedstrijdoefeningen niet volgens plan. Ilse turnde geen zolendraai waardoor ze te weinig elementen had. Deirdre en Tamara lukte het niet hun opzwaaien hoog genoeg te turnen wat ze allebei een half punt kostte. Al met al best wat punten laten liggen en daardoor niet zo'n goed begin van de wedstrijd.

Toen door naar balk waar Ilse, Jasmijn en Deirdre vastbesloten waren om na de teleurstelling van brug goede oefeningen neer te zetten. Jasmijn mocht het spits afbijten en deed dit met een erg goede oefening! Dit werd beloont met een 11.40, de 2e score! Daarna was het de beurt aan Ilse. Helaas had Ilse haar dag niet vandaag en moest ze 2 vallen incasseren en miste een een eis. Deirdre was als laatste aan de beurt, ze maakte het nog spannend bij 2 onderdelen, maar bleef tot grote opluchting van het hele team op de balk staan!

Op vloer was het als eerste de beurt aan Amber. Ze begon iets minder omdat ze haar flikflak niet achter de salto voorover uitstap arabier kon doen. Ze herpakte zich goed en liet een erg mooie sprongserie en een hele hoge strek salto 1/2 draai zien! Ook Jasmijn liet een mooie en nette oefening zien met voor het eerst overslag salto 1/2 waar ze de afgelopen weken hard op getraind heeft!

Tamara kon door een enkelblessure pas 3 dagen geleden weer vloer turnen en maakte het gisteren ook nog spannend met haar streksalto 1/2 draai. Ondanks de korte voorbereiding liet ze een goede oefening zien met een hoge moeilijkheid!

Op sprong lieten Tamara, Jasmijn en Amber 3 nette sprongen zien. Amber turnde zich met een 11.30 zelfs naar het 2e cijfer!

Tijdens de wedstrijd werden de scores van andere teams al in de gaten gehouden en zagen we dat het heel spannend ging worden op welke plaats het team zou eindigen.

Uiteindelijk bleek dat ze met een score van 85.534 op een 2e plaats waren geƫindigd! Met meer dan 1.5 punt voorsprong op nummer 3 en maar 0.55 punt verschil met de nummer 1 kijken we zeer tevreden terug op deze wedstrijd!