1e RWS B wedstrijd 27 januari Hollandscheveld

Op zaterdag 27 januari was het dan eindelijk tijd voor de 1ste wedstrijd van de middenbouw niveau 5 en supplement F. Malou, Lisa, Sanne, Mackenzie, Imani, Joëlla en Cornelia kwamen in actie in de eerste wedstrijd.

Voor Mackenzie, Imani, Joëlla en Cornelia was het zelfs de allereerste echte wedstrijd! Ze hadden er veel zin in, maar ook erg zenuwachtig.

 

Malou (jeugd F) begon op het voor haar beste toestel brug. Ze liet hier dan ook een erg nette en doorgeturnde oefening zien. Dit werd beloond met een 11.60 en een 1e plaats op brug!

Op balk liet Malou opnieuw zien dat ze netjes kan turnen. Helaas moest ze wel 1 keer de balk verlaten met de radslag.

Ook op vloer werd er door Malou een goede oefening neergezet. Vloer was nooit haar beste toestel, maar vandaag bewees ze het tegendeel door 2e te worden op dit toestel met een mooie 11.30!

Malou sloot haar wedstrijd af op sprong en liet hier een prima overslag zien.

Malou dacht dat haar kansen op een medaille verkeken waren na de val van balk, maar aan het einde van de wedstrijd bleek dat ze door het toestel brug zo’n grote voorsprong had dat ze op de 1e plek is geëindigd! Samen met FC Meppel eindigden ze als team op de 3e plek.

 

De middenbouw niveau 5 turnsters begonnen hun wedstrijd op balk. Dit is al een spannend toestel en al helemaal als eerste. Dit was ook terug te zien in de oefeningen. Sanne mocht het spits afbijten en turnde een erg nette oefening met helaas een val met de koprol.  Daarna was het de beurt aan Lisa, ook zij turnde een goede oefening en bleef op de balk staan! Mackenzie had helaas haar balkdag niet vandaag en moest 2x de balk verlaten. Joëlla mist nog wat moeilijkheid, maar liet zien dat ze al erg netjes en stabiel op de balk staat! Cornelia liet een mooie stabiele oefening zien, maar moest helaas 1x de balk verlaten met de radslag.

 

Op vloer was het als eerste de beurt aan Lisa. Ze liet een goede oefening zien met een arabier-flikflak en met nog wat ruimte voor verbetering in de netheid. Daarna was het de beurt aan Mackenzie die net als een Lisa een mooie arabier-flikflak turnde. Mackenzie heeft hard gewerkt aan haar netheid en dit werd beloond met een 1e plaats op dit toestel! Cornelia mist nog wat moeilijkheid op vloer, maar liet wel een nette oefening zien op muziek. Joëlla liet wederom een erg nette oefening zien met nog ruimte voor moeilijker. Imani liet ook een nette arabier-flikflak zien en turnde mooi op de muziek. Als laatste was het de beurt aan Sanne. Ook Sanne turnde een arabier-flikflak in haar oefening en liet zien hard gewerkt te hebben aan haar netheid!

 

Op sprong werd door iedereen goed gesprongen. Er waren zelfs een paar sprongen in een keer tot stilstand. Dit was ook te zien in de cijfers; Sanne werd 2e, Mackenzie 4e en Imani 6eop dit toestel!

 

Als laatste toestel hadden de meiden brug. Cornelia mocht hier het spits afbijten en haalde voor het eerste helemaal alleen de borstwaartsom! Joëlla liet een erg nette oefening zien, maar had helaas op dit toestel nog te weinig elementen voor een hoog cijfer. Imani liet ook een mooie oefening zien. Ondanks dat het ophurken nog niet in de oefening zit, behaalde ze hier toch de 4e plaats! Sanne liet zien dat ze goed brug kan turnen met ophurken in de oefening, dit werd dan ook beloond met een 2e plaats op dit toestel! Lisa turnde ook een goede oefening met ophurken maar hier is nog ruimte voor verbetering in de netheid. Als laatste was Mackenzie aan de beurt, ook zij turnde ophurken in haar oefening en werd netjes 5e op dit toestel!

 

In de einduitslag bleek dat ze met het team op de 2e plaats zijn geëindigd!

Individuele uitslagen:

Sanne – 2e

Mackenzie – 6e

Lisa -  10e

Imani – 11e

Joëlla – 29e

Cornelia – 30e