1e landelijke kwalificatie 25 november Dokkum – Senior C

Op zaterdag 25 november 2023 turnde Tamara Bisschop van Kwiek de eerste landelijke plaatsingswedstrijd 3e divisie in Dokkum.

Tamara, die nooit erg zenuwachtig is voor een wedstrijd, had er veel zin in. Voor haar begon de wedstrijd op brug. Nadat het even wennen was aan de brug tijdens haar eerste inturnbeurt bleek het de tweede keer al een stuk soepeler te gaan. De wedstrijdoefening begon erg netjes en goed. Echter vanaf wippertje werd het wat lastiger, waardoor ze helaas aan de hoge ligger niet kon doorturnen. Mede door een lage moeilijkheidswaarde was haar cijfer niet erg hoog (8,433).

Toen op naar balk. Het doel was om voor de volledige moeilijkheid te gaan, waardoor boogje-radslag in verbinding geturnd moest worden. Na een wat wiebelig begin lukte het Tamara zich goed staande te houden en turnde ze een mooie oefening, wat resulteerde in een cijfer boven de 10 punten!

Nu kon Tamara de rest van de wedstrijd echt gaat genieten, aangezien de voor haar 2 beste toestellen nog moesten komen. Dat bleek ook wel, want met een hoge moeilijkheidswaarde en een keurig nette oefening kwam ze op vloer tot een hoge score van 11,400 (6e van alle turnsters!). Ook haar streksalto met halve draai turnde ze aan het eind van haar oefening bijna in 1x tot stand.

Met alleen nog sprong te gaan was Tamara benieuwd waar ze zou eindigen. Tijdens de training heeft Tamara hard gewerkt om haar sprong te verbeteren. Ze sprong goed op de plank, maar het afduwen kan nog beter. Gelukkig kan Tamara erg snel draaien, waardoor ze wel een half in heel uit kan turnen. En met een 10,400 kan ze zeker tevreden zijn.

Nadat de laatste turnsters klaar waren bleek dat Tamara haar hoogste (landelijke) meerkampplek ooit heeft behaald. Ze eindigde als 6e! Dit is een mooi uitgangspunt, aangezien ze zich graag (net als vorig seizoen) wil plaatsen voor de landelijke halve finale. De eerste stap is gezet!