1e Kwalificatie junior en senior D 19 november Eelde

Vandaag turnden Ilse (junior), Jasmijn en Deirdre (senior) hun individuele wedstrijd in niveau D.

Alle drie de turnsters moesten na hun prestaties van afgelopen seizoen promoveren, dus we begonnen vandaag zonder hoge verwachtingen aan de wedstrijd.

Ilse begon haar wedstrijd op vloer met een mooie oefening. Afgelopen week lukte het om een 2e serie toe te voegen aan haar oefening en deze lukte in de oefening! Komende weken gaan we hard werken aan de laatste eis Op vloer. Op sprong liet ze vooruitgang zien ten opzichte van vorig seizoen en turnde ze een prima overslag.
Toen door naar brug waar Ilse een erg nette oefening liet zien! Door 2 eisen die nog missen zit voor nu een hoog cijfer er nog niet in, maar Ilse mag zeker tevreden zijn!
Op balk turnde ze nog stabieler dan gisteren maar moest helaas 1x de balk verlaten met de radslag.

Ilse mag terugkijken op een goede eerste wedstrijd in niveau D en eindigde in een erg sterk deelnemersveld op een 21e plaats.

Jasmijn en Deirdre begonnen hun wedstrijd op balk en lieten hier allebei een erg goede oefening zien, waarbij Jasmijn als 4e eindigde en Deirdre zelfs als 1e!
Op vloer turnde Jasmijn een erg nette oefening en behaalde hier ondanks een missende eis een 2e plaats! Deirdre mist op vloer wat moeilijkheid doordat ze maar 1 serie turnt en een aantal eisen mist. Ondanks dat liet ze een prima oefening zien.
Toen door naar sprong waar Jasmijn 2 ruime sprongen liet zien en Deirdre een overslag turnde met weinig aftrek!
Ze mochten de wedstrijd afsluiten op brug. Deirdre nam revanche op gisteren en turnde een goede oefening met 1 stop wat haar een 5e plaats opleverde. Jasmijn mist op brug 2 eisen waardoor het lastig werd om een hoog cijfer te halen. Het doel was om door te turnen en dit lukte!

Het was tot de laatste turnster spannend of het podium gehaald zou worden. Jasmijn kwam net 0.3 punt te kort voor het podium, maar eindigde op een zeer verdiende en verassende 4e plek! Deirdre eindigde tot haar eigen verbazing op plek 8 met zelfs nog uitzicht op hoger!

Supergoed gedaan alle drie! Nu gaan we hard trainen om in december alle eisen te kunnen turnen.