Zaterdag 10 juni was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen: Drentse kampioenschappen meerkamp en toestellen!

 

In wedstrijd 2 mocht Ilse (junior E) in actie komen. Ilse had zich geplaatst voor de meerkamp, balk en vloer.

Ze begon op balk. Balk is altijd wel een spannend toestel en helemaal om hierop te starten. Gelukkig bleef ze erop staan en turnde een nette oefening. Ze kreeg hiervoor een mooie 10.35 en mag zich hiermee Drents kampioen balk noemen!

Daarna kwam vloer, de oefening ging heel goed en netjes. Helaas is ze net 4e geworden met 0,05 verschil.

Sprong en brug waren voor Ilse geen toestelfinales, maar deze telden wel mee voor de meerkamp. Sprong ging tijdens het inturnen heel wisselvallig en zo ook tijdens de wedstrijd.

Brug begon goed, alleen tijdens de kip aan de hoge legger gleed ze weg. Gelukkig is ze niet gevallen!

Uiteindelijk is ze in de meerkamp 3e geworden! Dit betekent dan ook dat ze volgend jaar moet promoveren naar Junior D. Een leuke uitdaging voor volgend seizoen!

 

In wedstrijd 3 mocht Sanne (pupil 1, niveau 5) in actie komen. Sanne had zich heel knap als eerstejaars middenbouw geplaatst voor de meerkampfinale!

Sanne begon goed op vloer. Er is afgelopen weken hard gewerkt aan de moeilijkheid. Ze turnde voor het eerst arabier-flikflak, boogje en overslag zonder plank!

Op sprong liet Sanne 2 nette en ruime sprongen zien wat werd beloont met een mooie 7e plaats op dit toestel.

Ook op brug is er hard gewerkt aan de moeilijkheid van de oefening. Ze kreeg maar liefst 1.2 punten hoger in de D-score dan de vorige keer! Dit in combinatie met de goede uitvoering zorgde ervoor dat ze een 1e plaats behaald op brug!

Het laatste toestel was balk. Sanne startte haar oefening goed zonder grote fouten, maar moest helaas 1x de balk verlaten met de koprol.

Uiteindelijk behaalde Sanne in een sterk deelnemersveld een mooie 13e plaats.

Sanne mag terugkijken op een mooi 1e wedstrijdseizoen en wij zijn supertrots op haar dat ze meteen al de meerkampfinale mocht turnen!

 

Ook Malou (jeugd F) mocht in wedstrijd 3 turnen. Malou had zich geplaatst voor de meerkamp, brug, balk en vloer.

Ze begon op het toestel vloer, waar ze een mooie en nette oefening turnde. Helaas was de moeilijkheid niet hoog genoeg om bij dit toestel op het podium te komen.

Na vloer kon Malou verder met sprong. Ze had geen toestelfinale hier, maar ze liet wel een mooie overslag zien voor de meerkamp.

Als derde toestel was brug aan de beurt. Tijdens de trainingen is ze hard op dit toestel aan het oefenen. Dat kwam ook duidelijk naar voren tijdens haar oefening. Ze turnde alles aan elkaar vast en was erg netjes, waardoor ze hier de 2e plaats van Drenthe behaalde met een 11.55!

Als laatste mocht ze naar het toestel balk. Helaas verliep haar opsprong niet zoals gehoopt en moest ze hierdoor de balk verlaten. Hierna herpakte ze zichzelf goed en turnde ze een nette oefening zonder val of grote wiebels.

Ook Malou mag terug kijken op een mooi seizoen. Als eerstejaars jeugd heeft ze laten zien dat ze thuis hoort in dit niveau en heeft ze zich goed staande gehouden in de finales!

 

In dezelfde wedstrijd als Malou en Sanne turnden ook Jasmijn en Deirdre (senior E). Beide meiden turnden de meerkamp-finale en daarnaast turnde Jasmijn alle toestelfinales en Deirdre brug en balk.

Ze begonnen hun wedstrijd op vloer. Jasmijn startte haar wedstrijd zeer sterk, door een mooie uitgevoerde oefening te turnen met een hoge moeilijkheidswaarde. Dit leverde meteen haar eerste gouden medaille op met een 11,100! Deirdre kon door een langslepende kuitblessure niet voluit turnen. Maar met name door heel netjes te turnen viel de achterstand die ze opliep mee (10,350).

Het tweede toestel was sprong. Jasmijn moest 2 sprongen springen voor de toestelfinale. Haar eerste sprong telde mee voor het meerkampresultaat. En ook hier wist ze boven de 11 punten te scoren. Samen met een goede overslag als 2e sprong lukte het ook op dit toestel om de 3e plaats te bemachtigen. Deirdre kon niet goed rennen en het lukte in eerste instantie niet om dit toestel te turnen. Gelukkig kon ze aan het eind van de wedstrijd alsnog haar sprong turnen.

Door naar brug. Jasmijn en Deirdre turnden hun oefening keurig netjes en de jury wist maar 0,900 aftrek te vinden bij beide meiden. Omdat de uitgangswaarde van Deirdre een half puntje hoger was dan bij Jasmijn werd Deirdre op dit toestel Drents Kampioen met een 12.00! Jasmijn eindigde op de 3e plaats met een 11.50.

Als laatste toestel turnden Jasmijn en Deirdre balk. Het deelnemersveld op de balk was erg sterk. Gelukkig turnden beide meiden strak en met enkel een paar kleine wiebeltjes. Tot de prijsuitreiking was het spannend wie met de medailles naar huis zou gaan op dit toestel, omdat de jury had aangegeven dat het heel dicht bij elkaar zat. Uiteindelijk werd Jasmijn Drents Kampioen balk met een 11,150 en Deirdre werd 3e met een 10,900.

Bij de meerkamp werd Jasmijn zeer verdiend Drents Kampioen met bijna 1.5 punt voorsprong! Deirdre werd tot haar eigen verbazing nog 3e van Drenthe.

Ook voor Jasmijn en Deirdre betekend dit dat ze volgend seizoen een niveau hoger moeten gaan turnen!

 

Met 11 van 15 medailles die de turnsters samen konden halen, kan trainer Johan terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijddag!