Teamkwalificatie supplement D

Gisteren mochten Deirdre, Jasmijn en Ilse de laatste teamwedstrijd van het seizoen turnen in Nieuwehorne!

Helaas misten ze 2 turnsters waardoor ze alledrie alle toestellen moesten turnen. Dit betekende dat we niet de beste turnsters per toestel in konden zetten en dat er geen grote fouten gemaakt mochten worden.

Onze trainer kon er ook niet bij zijn, omdat Tamara tegelijkertijd een wedstrijd in Vianen had. Gelukkig wilde trainster Lonneke van Olympia de turnsters begeleiden!

Ze begonnen op sprong waar ze allemaal een mooie sprong lieten zien! Helaas moest Jasmijn wel een val incasseren bij de landing.

Toen door naar brug waar ze alledrie een goede oefening turnden. Alle opzwaaien waren dit keer ook geteld. Deirdre werd zelfs 1e op dit toestel met een score van 10.55!

Balk ging de laatste training voor de wedstrijd erg goed wat ervoor zorgde dat de turnsters met vertrouwen naar balk gingen. Bij inturnen leek het allemaal goed te gaan, maar met de wedstrijdoefening moesten ze toch allemaal 1 keer de balk verlaten.

We hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de danspasjes in de vloeroefening en dit was te zien! Jasmijn en Ilse lieten een mooie oefening zien zonder grote fouten. Ilse turnde voor het eerst salto v.o. en arabier salto in haar oefening. Die laatste serie is extra knap omdat ze dit pas afgelopen week voor het eerst op vloer heeft gedaan! Deirdre turnde vanwege een blessure geen vloer.

Helaas niet geplaatst voor de 1/2 finale NK, maar we kunnen terugkijken op een goede wedstrijd en het was een leuke ervaring om dit als team te kunnen doen!

De wedstrijden in Noord-Nederland zitten er voor dit seizoen op en nu gaan we ons voorbereiden op de individuele wedstrijden in Drenthe. De 1e individuele wedstrijd is al over 2 weken op 28 januari in Hollandscheveld.