Teamkwalificatie supplement D 12 november 2022 Eelde

Gisteren was de eerste wedstrijd van het seizoen voor Kwiek! Deirdre, Jorika, Tamara, Jasmijn en Ilse mochten het wedstrijdseizoen aftrappen met een teamwedstrijd in niveau D. Voor Ilse was dit de eerste wedstrijd in D én in Noord-Nederland. En voor Jorika was dit de eerste wedstrijd bij Kwiek.

Ook was dit de eerste keer dat Kwiek mee deed met de teamwedstrijden in D, dit betekent dat niet elke turnster alle toestellen hoeft te turnen. Er turnen per toestel 3 turnsters waarvan de beste 2 cijfers tellen.

 

Het eerste toestel was balk, hier mochten Jasmijn, Ilse en Deirdre het spits afbijten. Balk is natuurlijk al een spannend toestel om te beginnen en met alle aanwezige zenuwen verliep balk helaas niet zoals ze gehoopt hadden. Jasmijn startte haar oefening stabiel, maar had helaas een val met pirouette. Ilse heeft in de trainingen laten zien dat ze heel stabiel balk kan turnen, maar ook zij moest een val incasseren met boogje. Deirdre was als laatste van de drie aan de beurt en turnde een hele goede oefening en maakte het tot het laatste onderdeel handstanddoorrol nog spannend, maar viel hier helaas toch mee. Ondank de 3 vallen kregen ze alle drie toch een mooi cijfer.

 

Toen door naar vloer. Jorika, Jasmijn en Tamara waren vastberaden om na de teleurstelling van balk 3 goede oefeningen te laten zien. Jorika turnde een nette oefening zonder grote fouten, maar mist nog wel wat moeilijkheid om hoog te scoren. Ook Jasmijn mist nog wat moeilijkheid in haar series, maar liet al wel zien moeilijke sprongen en pirouettes te kunnen turnen zonder grote fouten. Als laatste mocht Tamara haar vloeroefening turnen en deed dit ook zonder grote fouten.

 

Met weer voldoende vertrouwen en energie door de goede oefeningen op vloer gingen de turnsters naar sprong. Hier lieten Tamara, Jorika en Jasmijn 3 moeilijke sprongen zien. Jasmijn sprong een overslag met ½ draai en deed dit zelfs nog beter dan we in de training hebben gezien. Jorika sprong erg netjes en scoorde hiermee een goed cijfer op sprong. Bij Tamara ging het inturnen wat moeizaam, maar kon toch nog een redelijke sprong laten zien.

 

Als laatste toestel brug. Hier mochten Deirdre, Jorika en Tamara hun oefening laten zien. Deirdre en Tamara turnden hun oefening mooi door en Jorika liet een erg nette oefening zien. Helaas zijn alle opzwaaien niet geteld waardoor de scores wat lager uitvielen dan verwacht.

 

Al met al kunnen ze tevreden zijn met wat ze hebben laten zien in het sterke deelnemersveld. Uiteindelijk is het team op de 6e plaats geëindigd met maar 4 punten verschil met de 3e plaats!

Er nog genoeg ruimte voor verbetering en we zullen de komende weken hard gaan trainen om de moeilijkheid te verhogen en de oefeningen te verbeteren!