RWS B Staphorst 15 april

Noralinde en Malou zaten allebei in de eerste wedstrijd. Ze begonnen allebei op balk waar ze strakke oefeningen lieten zien. Helaas moest Noralinde 1 keer de balk verlaten. Daarna gingen ze door naar vloer. Hier lieten ze weer mooie oefeningen op muziek zien. Toen was sprong aan de beurt. De sprongen waren allebei goed, maar helaas hadden ze allebei niet zo'n hoge score. Als laatste was brug aan de beurt. Bij Malou ging ophurken tijdens het inturnen niet helemaal goed, maar op de wedstrijd lukte het. Ze werd op dit onderdeel 3e! Noralinde liet ook een mooie strakke oefening met doorturnen zien. Daardoor werd ze 1e op dit onderdeel!

Malou eindigde uiteindelijk 3e individueel en ook 3e met het team. Noralinde eindigde 12e individueel en 2e met het team.

Om 12 uur konden Deirdre, Ilse en Jasmijn beginnen aan hun laatste plaatsingswedstrijd. Ze begonnen op vloer waar ze alle 3 mooie oefeningen lieten zien zonder grote fouten. Jasmijn werd 1e op dit toestel en Ilse en Deirdre werden hier allebei 3e. Na vloer ging het team door naar sprong. Ondanks een blessure lukte het Deirdre en mooie overslag te laten zien. Ook Ilse en Jasmijn zetten hier een goeie sprong neer. Als derde toestel mochten de meiden naar brug. De afgelopen wedstrijden hebben ze goed gescoord op dit onderdeel en gelukkig lukte dat dit keer weer. Deirdre eindigde hiermee voor de derde keer op de 1e plaats. Ook Ilse turnde een nette oefening, helaas werd haar opzwaai niet geteld. Ondanks dat behaalde ze op dit toestel een mooie 2e plaats. Ook Jasmijn behaalde hier de 2e plaats. Als laatste toestel was balk aan de beurt, dit is altijd een spannend onderdeel. Deirdre trapte af met een hele mooie oefening zonder grote wiebels of fouten, wat haar hier een tweede plaats opleverde. Ook Jasmijn turnde een strakke oefening, waardoor ze net met 0,05 hoger dan Deirdre 1e werd op dit toestel. Ilse liet ook een strakke oefening zien met weinig wiebels. Helaas moest ze één keer de balk verlaten. Ondanks dat werd ze 3e op dit toestel. Zowel als team met Meppel en individueel hebben ze mooie resultaten behaald op de meerkamp. Met het team behaalden ze een mooie 1e plaats. Ilse eindigde als 2e van de junioren op het podium. Bij Deirdre en Jasmijn was de uitslag nog heel spannend, ze stonden heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk werden Jasmijn en Deirdre 1e en 2e.

In de laatste wedstrijd turnden Lisa en Sanne hun wedstrijd. Ze begonnen op brug en lieten daar mooie oefeningen zien. Sanne turnt erg netjes en had minder dan een punt aftrek. Lisa heeft zich erg verbeterd op brug. Hier en daar kan ze haar benen nog wat strakker houden, maar haar score was al veel hoger dan de afgelopen wedstrijden. Door naar balk. Sanne startte met een zeer strakke oefening zonder vallen! Ook Lisa lukte het (op 1 val na bij de radslag) een mooie oefening neer te zetten. Waar Lisa vorige wedstrijden niet boven de 10 punten uitkwam, scoorde ze nu een 11,25! De afgelopen trainingen hebben de meiden hard geoefend om hun vloeroefening wat beter op de muziek te doen en strakker af te maken. En dat was te zien! Lisa en Sanne sloten af op sprong, wat ze beide erg goed kunnen. Beide meiden sprongen een mooie overslag en half in wat resulteerde in een 2e en 3e plaats op dit toestel. Uiteindelijk eindigde ze met hun team (samengesteld met meiden van Eugenia) als 3e. Individueel lukte het Sanne ook nog om 3e te worden met een hoog puntentotaal van 52,000!

Het is nu nog even afwachten op de plaatsingen. We hopen in de loop van de week te horen wie zich voor de toestelfinales, meerkampfinales en teamfinales hebben geplaatst!!