RWS B Hollandscheveld 28 januari

Op 28 januari was het dan zover; de allereerste wedstrijd voor Sanne en Lisa. Ze vonden het best wel spannend, maar ze hadden er ook veel zin in. Ze begonnen op balk, dit is een spannend onderdeel om op te beginnen. De afgelopen weken hebben ze nog hard gewerkt aan balk. Het resultaat was ook goed zichtbaar tijdens de wedstrijd. Helaas hebben ze allebei wel de balk moeten verlaten, maar scoorden ze toch mooie cijfers. Sanne werd zelfs nog 2e op dit toestel!

Daarna gingen Sanne en Lisa door naar vloer. Hier turnden ze een leuke oefening op muziek. Beiden lieten ze een mooie prestatie zien zonder grote fouten.

Toen was het tijd voor sprong, ze lieten erg mooie sprongen zien. Lisa en Sanne werden zelfs 1e en 2e op dit onderdeel!

Brug hadden ze als laatste en dit ging erg goed! Lisa moet op dit toestel nog werken aan haar netheid, maar de onderdelen gaan al goed. Bij Sanne werd haar oefening op de brug beloond met de 1e plaats.

Sanne en Lisa zaten samen met Eugenia in het team en zijn 1e geworden! Daarnaast is Sanne individueel ook eerste geworden met ruim 2 punten verschil met de nummer 2! Een goede wedstrijd om op terug te kijken voor deze meiden.

 

Tegelijkertijd met Lisa en Sanne hadden Noralinde en Malou ook een wedstrijd. Zij begonnen ook op balk, waar Noralinde een hele mooie, strakke oefening liet zien zonder te vallen. Daardoor is ze 1e geworden op balk! Malou liet ook een hele mooie oefening zien, maar moest helaas 1 keer de balk verlaten.

Vloer vonden ze allebei wel een beetje spannend, omdat het de eerste keer een oefening op muziek was. Ze hebben het allebei heel netjes gedaan en een mooie score neergezet. Zowel Noralinde als Malou turnden voor het eerst arabier flikflak in hun oefening.

Op sprong hebben ze allebei ook nette sprongen laten zien. Malou had haar benen en armen ook helemaal recht en stond in 1 keer stil!

Brug ging bij beiden meiden ook goed. Voor Noralinde een lastig toestel, omdat ze vrij groot is. Brug is Malou haar lievelingstoestel. In de trainingen is ze hard aan het werk op de kip nog beter onder de knie te krijgen. In de wedstrijd lukte het Malou om kip op laag door te turnen en gelukkig had ze bij de ophurken haar schouders goed naar voren zodat ze mooi door kon turnen.

Noralinde is met het team 1e geworden en ook individueel stond ze in de meerkamp bovenaan! Malou is 2e geworden met het team (ook samen met Eugenia). Omdat ze in de bovenbouw zit heeft ze nu ook een individuele prijs. Daar kwam ze op de 3e plek!

 

Om 12.45 uur ging de tweede wedstrijd van start. Deirdre, Ilse en Jasmijn begonnen op sprong. Ondanks een blessure zette Deirdre hier toch een nette overslag neer. Ilse liet zich van haar beste kant zien en werd zelfs 2e op dit toestel. Ook Jasmijn turnde een prima ronde zonder grote fouten. Ook turnde Jasmijn 2 sprongen om zich hopelijk te kunnen plaatsen voor de toestelfinale. Na sprong mochten ze naar brug. Deirdre turnde door en werd met ruim een punt verschil 1e op haar favoriete toestel. Ook Ilse en Jasmijn lieten een nette en stabiele oefening zien, helaas werd alleen hun opzwaai niet geteld. Ondanks dat haalde Jasmijn een 2e plaats en Ilse een 4e plaats op dit toestel. Op balk hebben ze alle drie een hele goeie oefening geturnd en bleven ze er alle drie op staan. Hierdoor werden Ilse en Jasmijn eerste op dit toestel en Deirdre met net 0.1 minder dan Jasmijn 2e! Jasmijn haalde zelfs een 12,05! Als laatste toestel mochten ze naar vloer. De vloer was anders dan in de turnzaal, maar hier leek Ilse geen last van te hebben. Ze turnde een mooie oefening met nette series, waarbij ze na haar salto zelfs helemaal stil stond. Hierdoor werd ze ook eerste op dit toestel! Jasmijn turnde een goede oefening wat beloond werd met een mooi cijfer en een 2e plaats! Ook Deirdre heeft een nette vloeroefening laten zien, helaas ging haar laatste serie niet helemaal zoals gehoopt. Het eindresultaat van deze wedstrijd viel zeker niet tegen. Ilse is naar huis gegaan met een hele mooie 1e plaats! Ook Jasmijn een Deirdre belandden samen op het podium met een 1e en 3e plek.

Omdat ze maar met zijn drieën waren deden ze niet mee om de teammedailles, maar in de einduitslag bleek dat ze met z'n drieën toch de hoogste teamscore hadden behaald! Weliswaar geen medaille, maar toch een mooie prestatie!

Alle turnsters mogen terug kijken op een geslaagde wedstrijddag! Iedereen heeft laten zien wat ze kunnen. De vooruitzichten voor plaatsing voor finales zijn goed!

 

Op naar de volgende RWS B wedstrijd op 18 maart in Dwingeloo!