Vandaag mochten de turnsters van de RWS B eindelijk weer een wedstrijd turnen na 2 jaar!

Bij de middenbouw niveau 5 mochten Noralinde en Malou aan de start verschijnen. Beide turnsters hadden door corona nog maar 1 keer een wedstrijd geturnd, dus de nodige zenuwen waren zeker aanwezig. Ze begonnen allebei op brug met een hele mooie en nette oefening! Toen door naar balk wat de meiden altijd een spannend toestel vinden. Noralinde kwam haar oefening zonder grote fouten door. Malou moet helaas 1 keer de balk verlaten met de radslag. Op vloer turnden beide meiden ook een nette oefening en het werd beloond met een 2e en 4e plaats op dit toestel. Op sprong lieten ze beide ruime en mooie sprongen zien.

In het teamklassement werden ze (samen met TDG) 1e!

In het individuele eindklassement eindigde Noralinde op een 1e plaats en Malou op 3e plaats. Fantastisch gedaan!

In de andere baan turnden de meiden uit supplement E: Ilse, Dominique, Jasmijn en Deirdre. Allemaal hebben ze al de nodige wedstrijdervaring, maar ook hier waren de zenuwen aanwezig. Iets wat nieuw is dit jaar is dat de meiden voor het eerst in een team turnden.

Ze begonnen op sprong waar ze nette sprongen lieten zien. Jasmijn sprong zelfs 2 verschillende sprongen om zich te kunnen plaatsen voor de toestelfinale.

Op brug werden er strakke oefeningen geturnd zonder grote fouten. Jasmijn moest helaas 1 keer het toestel verlaten. Deirdre turnde een hele mooie oefening wat beloond werd met 11,85 en een 1e plaats op dit toestel!

Balk is ook voor deze turnsters een spannend toestel. Jasmijn startte met een mooie strakke oefening wat beloond werd met een 11,70! Ook de andere turnsters lieten een nette oefening zien. Dominique moest helaas hier het toestel 1 keer verlaten. Jasmijn en Deirdre eindigden als 1e en 2e op dit toestel.

Als laatste toestel vloer. De zenuwen waren inmiddels al wat weggezakt dus konden we genieten van de mooie vloeroefeningen. Dominique liet hier vooruitgang zien en sprong een hele hoge salto! Ook Ilse liet zien dat ze choreografie steeds mooier en sierlijker uit kan voeren. Jasmijn liet een hoge moeilijkheid zien en dit werd beloond met een mooie 3e plaats op dit toestel!

Als team eindigden ze op een mooie 2e plaats. In het individuele klassement bij de senioren eindigde Jasmijn op een 1e plaats, iets wat ze niet had verwacht!

Dominique eindigde op een 9e plaats en Deirdre, die maar 2 toestellen turnde op een 11e plaats.

Ilse turnde mee bij de junioren en stond na de tweede wedstrijd op een fantastische 2e plaats! Deze plek wist Ilse tot de 3e wedstrijd vast te houden. Ilse mocht dus de zilveren medaille in ontvangst nemen. Voor Ilse haar eerste individuele medaille!

Super geturnd allemaal en op naar de volgende wedstrijd op 14 mei in Hoogeveen!