Landelijke wedstrijden senior 3e divisie C

1e Kwalificatie Reuver

Op 14 november was de eerste turnwedstrijd weer voor Kwiek na bijna 2 jaar. Tamara moest in alle vroegte op haar verjaardag naar Reuver. Hier vond de eerste individuele landelijke plaatsingswedstrijd 3e divisie plaats. Ze heeft een goede wedstrijd geturnd, waar Tamara de opzwaai op brug haalde, stabiel op balk turnde en een degelijke vloer- en sprongoefening liet zien. In het eindklassement heeft Tamara een mooie 7e plaats behaald met een nieuw puntenrecord in totaal van 41,55. Ook haalde Tamara op brug een nieuw persoonlijk record. Knap resultaat!

Teamwedstrijden

Een week na de 1e individuele kwalificatie vond op 21 november de eerste teamkwalificatie in Den Haag plaats. Tamara turnt dit seizoen de teamwedstrijden mee met het team van TVC Coevorden.

Deze wedstrijd mocht Tamara brug en balk turnen. Helaas moest ze de balk 1 keer verlaten. Ook brug ging niet zo goed als de week ervoor.

Helaas samen met het team wat teveel fouten gemaakt, hierdoor zijn ze op de 6e plaats geëindigd.

Op 12 maart vond de 2e teamkwalificatie plaats in Nijmegen. Omdat er de vorige wedstrijd teveel fouten waren gemaakt, was het team vastbesloten om dit een betere score neer te zetten.

Ze startten op balk en kwamen de oefening goed door zonder vallen.

Op vloer lieten ze mooie oefeningen zien en werden er dit keer geen grote fouten gemaakt. Tamara liet sprong voor het eerst overslag-salto ½ draai in haar oefening! Ook wilde ze een nieuwe gymnastische sprong laten zien, maar dit mislukte helaas in haar oefening. Ondanks de foutjes toch nog een mooi cijfer (11,40).

Op sprong lieten de andere turnsters goede sprongen zien.

Het laatste toestel brug verliep niet helemaal vlekkeloos, maar toch nog een redelijke score neergezet.

Het bleef tot de laatste turnster van de wedstrijd spannend of ze een podiumplek zouden behalen. Uiteindelijk eindigde het team TVC+Kwiek met een totaal van 90,55 punten, ruim 3 punten meer dan de vorige wedstrijd, een fantastische 3e plaats. Helaas hiermee net niet geplaatst voor het NK teams, maar toch een mooie prestatie!

2e  kwalificatie Alkmaar

Op 10 april mocht Tamara (senior C) haar laatste landelijke kwalificatie van het seizoen turnen in Alkmaar.

Tamara startte de wedstrijd met een nette en stabiele oefening zonder vallen ondanks dat boogje-radslag niet helemaal volgens plan ging.

Op vloer kon ze eindelijk alle eisen turnen en liet ze een mooie oefening zien met hoge sprongen.

Op sprong sprong ze een prima 1/2 in 1/2 uit.

Bij het laatste toestel brug ging het inturnen wat moeizaam, maar Tamara liet uiteindelijk toch een nette oefening zien.

Uiteindelijk heeft Tamara een goede wedstrijd geturnd met hier en daar wat verbeterpuntjes. Ze is op een 8e plaats geëindigd met een totaal van 41,833!

Voor Tamara is het wedstrijdseizoen nu afgelopen en kan ze vooruit gaan kijken naar volgend seizoen!